Шта изазива ћелавост?

Постоји више различитих врста ћелавости, али у већини случајева то је стање пред којим је човек немоћан, и коме једноставно нема лека.

Људи свашта говоре о ћелавости: да је она знак старења, знак неуобичајене интелигенције, или пак знак неуобичајене тупости. Али свака врста ћелавости, у ствари, значи да човек губи косу.

Код ћелавости коју најчешће срећемо коса почиње да опада на слепоочницама, или се ћела појављује на темену главе. To је најтежа врста ћелавости против које се не може ништа зато што је обично наслеђена. На наследност ове ћелавости утиче пол. Она се јавља чешће код мушкараца него код жена. Врло често жене носе ген ћелавости и преносе га на своју децу. Када се појави ћелавост, најбоље што човек може да учини јесте да се на њу навикне.

Ћелавост

Прерана ћелавост може да се појави код људи још у двадесет петој години, па чак и раније. Један од узрока ове ћелавости може да буде недовољна брига о коси, недовољна хигијена коже главе, а понекад и поремећај равнотеже полних хормона.

Ћелавост се некада јавља као знак инфекција или других болесних стања. У таквим случајевима, када човек оздрави, коса може поново да порасте. Изненадни губитак косе може да буде последица тифуса, шарлаха, грипа и других озбиљних инфекција.

Постепени губитак косе или проређивање косе може да буде проузроковано недовољно садржајном исхраном или поремећајем неких жлезда. И наравно, ћелавост може да настане као последица поремећаја у самој кожи, као што су повреде или болести коже главе.

Advertisements

Објављено од стране

Aleksandar

Well experienced freelance Web Developer. Focused to customizing WordPress and developing plugins. Skills: PHP, JavaScript, jQuery, HTML5, CSS/LESS/SASS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s