Да ли постоје џинови?

Сви ми знамо да постоје Пигмеји. Али, постоји ли нека људска група знатно виша од просека, као што су Пигмеји нижи од просечног човека?

He постоји. Висина људи је различита у различитим деловима света. Неки народи су ниског раста — Ескими, Лапонци и нека индијанска племена у Јужној Америци. Људи неких племена у источном делу Африке имају просечну висину од 185 cm и више. Али они нису џинови.

У ствари, изгледа да су џинови постојали само у бајкама и народним причама. У многим деловима Европе и Азије постоје приче о џиновима који су живели у давна времена, али научних доказа нема да су такви људи икада стварно постојали.

Џинови

Па ипак, сви смо видели џинове који се приказују у циркусима и на вашарима. Како су они постали тако високи? На жалост, то су обично људи који пате због ненормалног изгледа свог тела. У већини случајева посреди је поремећај једне од најважнијих жлезда човечјег тела, хипофизе.

Хипофиза регулише рад и раст многих органа. Понекад се ствара тумор који повећава ову жлезду. Овако повећана, жлезда лучи веће количине хормона него нормално. Један од ових хормона је хормон раста, који утиче на величину органа и скелета.

Када је лучење овог хормона сувише велико у време док кости још увек расту, оне ће наставити да расту. Таква особа може да достигне висину и од 245 cm. Ово стање је познато као џиновски раст. Али таква особа је џин само зато што се нешго неправилно догодило у њеном телу.

Advertisements

Објављено од стране

Aleksandar

Well experienced freelance Web Developer. Focused to customizing WordPress and developing plugins. Skills: PHP, JavaScript, jQuery, HTML5, CSS/LESS/SASS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s