Отварам ризницу

Знање је оно што људе чини богатима и пословица каже „колико знаш, толико вредиш“. Нема тог човека на планети који зна све, није ни за очекивати да неко такав постоји. Зато имамо књиге у којима је све забележено — и знање, и искуства, и људи, и емоције.

Ново доба које са собом носи Интернет тежи ка томе да сво знање пресели и на овај медиј доступан свакоме, са било које тачке на планети… или готово свима. Постоји много веб страница које имају улогу енциклопедије, а свакако најпознатија је слободна енциклопедија Википедија.

1000 зашто 1000 зато
1000 зашто 1000 зато
У време када сам ја био дете, на овим просторима је била популарна књига „1000 зашто, 1000 зато“ са одговорима на многа питања која мала и велика деца могу поставити. Помало заборављена, ова је књига била извор првих сазнања великог броја деце. Пред собом имам издање старо колико и ја. Циљ ми је да корисне приче из ове вредне књиге пренесем на Интернет и учиним их доступним свима који желе учити, подсетити се и уједно забавити.

Једном, кад сам био дечак, дошао сам на идеју да проверим истинитост назива „1000 зашто 1000 зато“, сео и пребројио објашњења. Мало сам се разочарао јер је у књизи „свега“ 662 објашњења. Тако мало, а тако много знања.

Напомена: Књугу „1000 зашто 1000 зато“ на српском језику можете купити у Интернет продавници „Књижара 1

Advertisements

Објављено од стране

Aleksandar

Well experienced freelance Web Developer. Focused to customizing WordPress and developing plugins. Skills: PHP, JavaScript, jQuery, HTML5, CSS/LESS/SASS

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s